Wil je zonnepanelen kopen? Hierop moet je letten om geld te besparen!

Je woning of bedrijfspand uitbreiden met zonnepanelen is altijd een goed idee. Of je nu een kleine bedrijfsleider bent of gewoon duurzamer wilt wonen in je eigen huis, dankzij zonnepanelen is het mogelijk.

Het spreekt voor zich dat je natuurlijk niet zomaar de eerste zonnepanelen kopt die je vindt op het internet of bij een speciaalzaak. Voor je zo’n grote investering doet, is het misschien beter om eerst wat onderzoek te doen naar belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Waarop moet je nu zoal letten als je dergelijke panelen op je dak wilt plaatsen? En hoe kan je geld besparen bij deze aankoop? Lees verder voor meer tips en informatie!

Geld besparen met je zonnepanelen: 3 manieren om het te doen!

Geld besparen is zeker mogelijk als je zonnepanelen op je dak laat plaatsen. Het wordt echter nog een stuk gemakkelijker als je onderstaande tips gebruikt:

1. Let op de prijs van de zonnepanelen zelf

De eerste manier om geld te besparen met je zonnepanelen spreekt voor zich: je kijkt naar de kostprijs van de panelen zelf. Hoe lager die prijs ligt, hoe gemakkelijker het is om een investering te doen. Veel mensen kiezen voor polykristallijne zonnepanelen, die over het algemeen iets goedkoper zijn dan andere varianten. Op die manier genieten ze van de voordelen van zonnepanelen, zonder dat ze zich blauw betalen!

2. De terugverdientijd en het rendement van de zonnepanelen

Hoewel een lagere kostprijs misschien interessant kan zijn voor mensen die niet meteen veel kapitaal bij de hand hebben, is het voor zij die wel over voldoende financiële middelen beschikken misschien beter om een iets grotere investering te doen.

Dit heeft vooral te maken met te terugverdientijd van zonnepanelen. Hoe beter de kwaliteit van die panelen, hoe efficiënter ze energie omzetten in bruikbare stroom én hoe lager je maandelijkse factuur dus ligt. Doe je dat lang genoeg, dan verdien je je zonnepanelen uiteindelijk terug!

3. Maak gebruik van subsidies en premies

Nog een goede manier om geld te besparen op je zonnepanelen? Ga op zoek naar eventuele premies die je kunt krijgen bij aankoop van de panelen. Tegenwoordig is het erg belangrijk om duurzamer te wonen en te werken, en dat wordt door de overheid dan ook gestimuleerd in de vorm van financiële steun. Besef echter wel dat je vaak aan heel strenge voorwaarden moet voldoen om zo’n premie te krijgen. Als het lukt, dan geniet je echter van heel wat financieel voordeel!

4. Kies de juiste hoeveelheid zonnepanelen

Vervolgens kan het geen kwaad om op voorhand onderzoek te doen naar de precieze hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt voor jouw woning. Dit hangt af van je beschikbare ruimte op het dak, maar eigenlijk nog meer van je situatie.

Als je bijvoorbeeld een bedrijfspand met machines hebt, zal je meer extra stroom nodig hebben dan als je in een klein huisje woont. Bespreek de beste zonnepanelen oplossingen voor jouw situatie met een specialist en je haalt precies de nodige hoeveelheid zonnepanelen in huis, waardoor je geld bespaart!

5. Profiteer van de salderingsregeling

Ten slotte is ook de zogenaamde salderingsregeling de moeite waard om wat meer onderzoek naar te doen. Dit is eigenlijk een regeling die je als particulier of bedrijf de mogelijkheid geeft om de stroom die je opwekt, maar niet gebruikt, aan een energiebedrijf te verkopen. Hiervoor krijg je dus geld, en dat helpt toch wel om de kostprijs van zonnepanelen wat te dempen. Als je één methode moet toepassen om geld te besparen met je zonnepanelen, dan is het dus wel deze!

Klaar om mee financieel voordeel uit je zonnepanelen te halen? Maak gebruik van bovenstaande tips en het is mogelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.