Webwinkel beginnen

Webwinkel beginnen, hoe doe je dat?

Heb jij ook altijd al een eigen webshop willen hebben? Dan is dit dé tijd om die droom werkelijkheid te maken. De online verkoop is dit jaar enorm gestegen door de corona crisis. Het is daarom de perfecte tijd om een eigen webshop te starten. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel lees je tips hoe ook jij een succesvolle webshop kunt beginnen. Start vandaag nog een succesvolle webshop aan de hand van de volgende vier tips:

Kies wat je online wilt verkopen

Als je start met jouw webshop, kies je jouw producten op basis van jouw publiek. Welke leeftijd, geslacht en interesses hebben jouw potentiële klanten ? Dit is jouw doelgroep. Houd rekening met jouw doelgroep en onderzoek wat ze nu online kopen.

Optimaliseer een populair product. Lift mee op trends. Verkoop bijvoorbeeld hippe tassen, maar dan voor een voordelige prijs. Of kies voor fitnessapparatuur zoals crosstrainers, nu thuisfitness tijdens corona populair is geworden.

Verkoop items die gemakkelijk te verzenden zijn. Met e-commerce kun je het beste vasthouden aan producten die niet kwetsbaar en licht zijn en weinig bewegende onderdelen bevatten. Zo hoef je niet veel kosten te maken voor de verzending.

Natuurlijk wil je ook winst maken. Kies een product dat in trek is en waar je goed aan kunt verdienen. Zo kun je snel winst maken op jouw webshop.

Zoek een e-commerceplatform

Jouw website wordt het gezicht van jouw product of merk. Om de beste indruk op klanten te maken, moet jouw webshop er professioneel uitzien. Kies een e-commerceplatform dat jouw professionele zakelijke tools en volledige ontwerpaanpassing biedt. Er zijn tal van platforms voor het bouwen van websites om uit te kiezen, waaronder Wix, WordPress en Shopify.

Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een e-commerceplatform:

De prijs: heeft het platform een pakket dat voldoet aan al jouw e-commercebehoeften? Zijn marketingtools en bedrijfsbeheer ingebouwd in het plan? Is dit het prijskaartje waard of verwacht je meer?
Ontwerpmogelijkheden: biedt het platform meerdere professionele websitesjablonen? Hoe eenvoudig is het om het ontwerp van jouw online winkelpui aan te passen?

e-commerce-functies: hoe gemakkelijk is het om door de productgalerij van het platform te navigeren?

Mobiele weergave: optimaliseert jouw websitebouwer voor mobiele weergave? Kunnen shoppers op hun telefoon browsen?

Geef jouw bedrijf een naam en kies een domein

Bedenk een gedenkwaardige naam voor jouw bedrijf. Brainstorm over woorden die verband houden met jouw product, branche of wat jouw specifieke merk uniek maakt. Je kunt zelf namen bedenken voor jouw website, maar er zijn ook tal van mogelijkheden online voor het creëren van een unieke domeinnaam. Maak bijvoorbeeld gebruik van een een generator voor bedrijfsnamen.

Houd het beknopt en kies het liefst voor een korte domeinnaam. Op deze manier is het voor klanten eenvoudig om te onthouden. Je kunt natuurlijk ook naar concurrenten kijken en spieken welke domeinnamen zij gebruiken. Kies een naam dat de essentie van jouw bedrijf, producten en services goed kan samenvatten. Een catchy domeinnaam is cruciaal voor de vindbaarheid van jouw webshop online.

Marketing voor jouw online winkel

Maak jouw webshop onvergetelijk met een sterke marketing. Marketing omvat alles, van de naam van jouw bedrijf tot jouw complete imago. Speel met kleuren die relevant zijn voor jouw producten, zoals blauw en groen voor milieuvriendelijke waterflessen.

Maak een simpel logo voor jouw bedrijf met eenvoudige vormen en duidelijk leesbare tekst. Je wilt een afbeelding maken die direct herkenbaar is, of het nu gaat om een klein sociaal pictogram of een onderdeel van jouw product verpakking . Eenvoud werkt veelal het beste als het gaat om marketing.
Een effectieve merkidentiteit kan de loyaliteit van klanten vanaf het begin helpen bevorderen. Met een professionele website en een consistent merk is de kans groter dat jouw klanten iets kopen.
De marketing van jouw webshop kun je zien als het visitekaartje van jouw bedrijf, producten en service.

Het starten van een eigen webshop is vandaag de dag een koud kunstje. Er zijn genoeg mogelijkheden voor de beginnende ondernemer om online een succesvolle webshop te starten. Maak gebruik van de vier bovenstaande stappen om in recordtijd een winstgevend online bedrijf te starten.