Bedrijfsfitness starten

Bedrijfsfitness starten in uw bedrijf!

We weten dat welzijnsprogramma’s zoals bedrijfsfitness ten goede komen aan werknemers en dat ze even goed zijn voor bedrijven. De productiviteit en winst zullen verbeteren met de gezondheid van uw medewerkers omdat een gezonde geest en lichaam in staat zijn om veel meer te bereiken. Er is niets moeilijker dan een bedrijf runnen met een team van ongezonde en ongemotiveerde medewerkers. Als ze fysiek of mentaal niet fit zijn, zullen ze niet optimaal kunnen presteren. Laten we eens kijken naar de redenen waarom het voor bedrijven belangrijk is om te investeren in de gezondheid van hun werknemers:

Toegenomen productiviteit:

Volgens onderzoek is er een sterk verband tussen cognitieve en fysieke gezondheid. Dit betekent dat u lichamelijk gezond moet zijn om optimaal te presteren op het werk. Welzijnsprogramma’s voor werknemers zijn de beste manier om ervoor te zorgen dat uw werknemers gezond zijn. Deze programma’s bevorderen het bewustzijn van de gezondheidszorg. Ze motiveren de werknemers ook om hun levensstijl te verbeteren om het meeste uit hun tijd op het werk te halen. Volgens de studie produceerden de werknemers die deelnamen aan wellnessprogramma’s 10,3 uur extra per jaar in vergelijking met niet-deelnemers.

Verlaging van de zorgkosten

Wanneer bedrijven investeren in het welzijnsprogramma van hun werknemers, promoten ze een gezondere werkomgeving. Omdat de werkplek niet langer een stressvolle omgeving is om in te werken, blijven medewerkers fysiek en mentaal gezond. Stress eist ook zijn tol van het lichaam. Werknemers met een hogere werkdruk worden het meest ziek. Wanneer u investeert in een welzijnsprogramma voor werknemers, laat u uw team kennismaken met gezonde gewoonten die hun productiviteit verhogen. Dit komt zowel de werkgever als de werknemers ten goede. Als de werknemers gezond zijn, hoeft het bedrijf slechts een klein percentage te sparen om de medische rekeningen van de werknemers te betalen. Volgens een studie ondervonden de bedrijven met welzijnsprogramma’s voor werknemers meer verlaging van de gezondheidskosten in vergelijking met de bedrijven zonder. Bovendien werd ook een vermindering van risicofactoren voor chronische ziekten bij werknemers waargenomen.

Verhoogde aanwezigheid

De belangrijkste reden waarom bedrijven aandringen op de fitheid van werknemers, is het verminderen van het ziekteverzuim. Gezonder personeel betekent minder ziekteverzuim. Een slechte gezondheid leidt tot ziekteverzuim. Het brengt ook de werknemers een hoog risico op chronische ziekten met zich mee. Een zittende levensstijl is ook een van de belangrijkste redenen waarom werknemers lichaamsvet en andere gezondheidsproblemen ontwikkelen. Om het personeel gezond te houden, moet het bedrijf investeren in welzijnsprogramma’s voor werknemers. Deze gezondheids- en fitnessprogramma’s voor het personeel houden uw personeel niet alleen gezonder, maar creëren ook een gezonde werkomgeving. Door werknemers aan te moedigen goede gezondheidsgewoonten toe te passen, blijven ze gezond en actief. Het vermindert ook het risico op veel voorkomende ziekten. Als uw werknemers gezond zijn, zouden ze meer tijd besteden aan het vergroten van de algehele groei van het bedrijf. Welzijnsprogramma’s voor werknemers, zoals regelmatige lichaamsbeweging of andere fysieke activiteiten, hebben een zeer positieve invloed op het algehele welzijn van het personeel. Een studie wees uit dat gebrek aan fysieke activiteit dodelijk is en meer kost dan roken. Volgens recente studies kan een uur lichaamsbeweging per dag de effecten van een zittende levensstijl voorkomen. Door fysieke welzijnsprogramma’s op de werkplek op te nemen, kunt u gezonde praktijken bevorderen terwijl u uw bedrijf laat groeien.

Positieve veranderingen in het gedrag van medewerkers

Het kan moeilijk zijn om positieve veranderingen in het gedrag van uw medewerkers teweeg te brengen. Volgens recent onderzoek kan het fitnessprogramma voor werknemers echter leiden tot positieve veranderingen in het gedrag van werknemers. Dit brengt uiteindelijk positiviteit in de algehele werkomgeving. Een gezond lichaam bevordert ook optimistisch denken. Verhoogde fysieke activiteit, gezondere voeding, lagere inname van vetten en afname van het lichaamsgewicht hebben een positieve invloed op uw persoonlijkheid. Het geeft je ook meer zelfvertrouwen en je humeur wordt lichter.

Teambuilding

Volgens fitnessexperts bouwt samen sporten een sterker team op. Het helpt bij het behouden van medewerkers en het motiveren van hen om harder te werken. Een van de beste manieren om een ​​sterke relatie tussen teamleden op te bouwen, is door ze hun vrije tijd in de sportschool te laten doorbrengen. Het verlicht hun stress en ze zouden hun ideeën kunnen bespreken in een minder stressvolle omgeving. Ze kunnen zelfs tijdens het trainen hun project bespreken. Het zal ook de interne relaties verbeteren en de omgeving op kantoor gezond houden.

Conclusie

Investeren in de conditie van medewerkers heeft verschillende voordelen. Onder hen is een gezonder lichaam dat de cognitieve ontwikkeling bevordert. Wanneer u dergelijke programma’s op de werkplek introduceert, draagt ​​u bij aan de winst en prestaties van het bedrijf. Deze welzijnsprogramma’s helpen ook bij het verminderen van het aantal jaarlijkse ziekteverzuim, het verbeteren van de werkomgeving en het behouden van hardwerkende werknemers. Breng uw bedrijf naar een hoger niveau. Introduceer vandaag een fitnessprogramma voor medewerkers.