Mail ons: info@123bedrijfstarten.nl

Zzp-er worden of freelancer worden

In Nederland starten jaarlijks meer dan 100.000 mensen hun eigen bedrijf. 95% daarvan start als zzp-er. Als je jouw bedrijf start als zzp’er houdt er dan rekening meer dat je net als alle andere ondernemers zal moeten denken en handellen. Als zzp-er ben je dus geen werknemer!

Denk jij erover om zzp’er of freelancer te worden? Er zijn wanneer je een zzp’er of freelancer wilt worden nogal wat zaken die je moet weten en moet doen om dit voor elkaar te krijgen. Als zzp-er of freelancer zal je dezelfde zaken moeten regelen als alle andere ondernemers. Loop het stappenplan bedrijf starten door om een succesvolle zzp-er te worden.

Klik hier voor het stappenplan bedrijf starten

Zzp-er worden of freelancer worden: bruikbare informatie

Het is belangrijk goede informatie te zoeken wanneer je voor jezelf gaat beginnen als zzp-er of freelancer. Je bent namelijk zodra je gestart bent een bedrijf en zal dus kennis moeten hebben van alle zaken die spelen bij het bezitten van een bedrijf als zzp’er of freelancer.

Klik hier voor bruikbare informatie over het starten van een bedrijf

Presenteer jezelf als zzp-er en freelancer op LinkedIn

Freelancer of zzp-er worden? Wanneer je start met je bedrijf als zzp’er of freelancer, is het zaak je online te presenteren en vindbaar te maken. LinkedIn is de beste manier om jezelf als professional te presenteren.

Klik hier voor informatie over LinkedIn

Lees meer

Stappenplan zzp-er worden of freelancer worden

Stap 1 Breng je kwaliteiten in kaart & verken de markt

Als je een zzp’er wordt vraag jezelf dan af: Waar liggen je persoonlijke interesses en passies en waar ben je goed in? Wat zijn je talenten?
Stap 1 stappenplan bedrijf starten

Stap 2 Bedenk een bedrijfsnaam en kies een rechtsvorm

Als je een zzp’er of freelancer wordt, zal je kiezen voor de rechtsvorm genaamd de eenmanszaak. Lees meer over rechtsvormen.
Stap 2 stappenplan bedrijf starten

Stap 3 Bepaal je marketingstrategie

Marketing begint al bij de eerste gedachte aan jouw producten of diensten. Wat voor soort diensten en/of producten ga je aanbieden aan de markt?
Stap 3 stappenplan bedrijf starten

Zzp’er worden – Tips en informatie

Verzekeringen voor de zzp-er en/of freelancer

Vergeet je niet te verzekeren als zzp-er of freelancer, als je niet voor nare financiële verrassingen wil komen te staan.
Verzekeringen voor de zzp-er en freelancer

Belastingzaken

Bij het starten van jouw eigen bedrijf komen er ineens nieuwe belastingzaken kijken…
Belasting voor startende ondernemers

Starten met je bedrijf: Freelancer of zzp-er worden

Ga je voor jezelf beginnen? De term freelance of zzp-er (zelfstandige zonder personeel) verschillen in betekenis niet veel van elkaar. Beide bieden diensten aan, aan meerdere opdrachtgevers en zijn niet in loondienst. Een zzp’er werkt voor eigen rekening en risico als zelfstandige of directeur-grootaandeelhouder, heeft geen personeel in loondienst of zakelijke partners en verkoopt vooral zijn eigen arbeid. lees meer over wat je moet weten als je jouw bedrijf gaat starten als freelancer of zzp-er.

Starten met je bedrijf: Freelancer of zzp-er worden

Eigen Bedrijf starten: Inschrijven in de Kamer van Koophandel

Als je jouw bedrijf gaat starten is het handig als je jezelf inschrijft in de Kamer van Koophandel. In ieder geval dien je jezelf ingeschreven te hebben alvorens je je eerste klant een factuur wilt sturen. Bij de kamer van Koophandel ontvang je een KvK nummer en een BTW nummer, die je nodig hebt om op je factuur te vermelden. Het maken van een bezoek aan de Kamer van Koophandel op afspraak is aan te raden. hieronder een link naar de adressenlijst van alle Kamers van Koophandel in Nederland:

Eigen Bedrijf starten: Inschrijven in de Kamer van Koophandel

Voor jezelf beginnen: Het kiezen van een bedrijfsnaam

Bij het kiezen van een bedrijfsnaam dien je te denken aan een paar belangrijke zaken. Zo dient je bedrijfsnaam onderscheidend te zijn en uniek. Ook dien je als je je bedrijf gaat starten rekening te houden met het handelsregister; bedrijfsnamen kunnen al ingeschreven staan en er kan zelfs een merkregistratie zijn. Daarom is het belangrijk goede aandacht te hebben bij het kiezen van een bedrijfsnaam.

Voor jezelf beginnen: Het kiezen van een bedrijfsnaam

Zzp-er worden of freelancer worden – Belasting

Als zzp-er ben je een ondernemer en zal je dus te maken krijgen met nieuwe vormen van belastingen. De vormen van belastingen zijn niet van belang als burger van Nederland, maar worden van belang als je een zzp’er wordt of freelancer. Het is belangrijk kennis te hebben van deze vormen van belastingen.

Zzp-er worden of freelancer worden – Belastingzaken

Bedrijf beginnen: Een rechtsvorm kiezen

Als startende ondernemer moet je voor een rechtsvorm kiezen. Een rechtsvorm is een ander woord voor het soort bedrijf dat je wilt gaan voeren. Als je jouw bedrijf wilt gaan starten als zzp-er, is het logisch dat je kiest voor een eenmanszaak. Veel startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar het is dus wel belangrijk te weten welke risico’s je kan lopen als eenmanszaak en welke andere opties er zijn om jouw bedrijf te starten.

Bedrijf beginnen: Een rechtsvorm kiezen

Back to Top

Bedrijf starten

Ga jij jouw bedrijf starten? Er komen heel wat zaken kijken als je een bedrijf gaat opzetten. Lees daarom meer over deze zaken op deze website.

Bedrijf starten

Eigen bedrijf starten

Als je je eigen bedrijf gaat starten is het vaak wel eens overweldigend. Daarom is er op deze website een stappenplan bedrijf starten, waarmee je snel aan de slag kunt!

Eigen bedrijf starten

Voor jezelf beginnen

Als je voor jezelf gaat beginnen, is het noodzakelijk om je in te schrijven in de Kamer van Koophandel bij jou in de buurt. Op deze website is een overzicht van alle KvK kantoren

Voor jezelf beginnen

Startende ondernemer

Als startende ondernemer is het belangrijk om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar jouw eerste klanten.

Klanten vinden voor startende ondernemers

Social media

Je kan vandaag de dag niet meer zonder facebookpagina of twitterpagina als je jouw doelgroep wilt bereiken. Op deze website een overzicht van de meest gebuikte zakelijke platforms.

Social media

Administratie voor startende ondernemers

Veel ondernemers zitten er niet op te wachten, toch ben je wettelijk verplicht om een degelijke administratie van jouw bedrijf bij te houden.

Administratie

Eigen onderneming starten & belastingen

Je moet er niet aan denken, maar des te meer belasting betaald, des te meer geld jij als startende ondernemer verdiend. Ook kun je gebruik maken van verschillende aftrekposten die de aanslag in je voordeel kan beslechten.

Eigen onderneming starten & belastingen

Voorbeeld ondernemingsplan

Als je jouw eigen bedrijf gaat starten, is het vaak noodzakelijk om een ondernemingsplan te schrijven, bijvoorbeeld omdat je geld wilt lenen van een bank, om een voorraad in te kunnen kopen bijvoorbeeld.

Voorbeeld ondernemingsplan

Nieuw! Gratis Online Training Webinar | "De 4 Elementen Van Succesvol Ondernemen"

Meldt je nu direct gratis aan en kies je datum en tijd!

x