Voor jezelf beginnen

Elk jaar beginnen meer dan 100.000 mensen voor zichzelf. Echter lijkt het makkelijk, voor jezelf beginnen, maar dit is lastiger dan het lijkt. De Kamer van Koophandel schat in dat elk jaar tussen de 85 en 95% van alle startende ondernemers die voor zichzelf zijn begonnen, stoppen in de eerste 5 tot 10 jaar. Dit is een ontzettend aantal startende ondernemers!

Voor jezelf beginnen met een werknemersmindset
Veel ondernemers beginnen voor zichzelf en denken als een expert. Zij zien zichzelf meer als datgene wat ze doen, dan het zijn van een ondernemer. jouw expertise is bijvoorbeeld een webdesigner, een accountant, een kapper, of een coach. Michael Gerber noemt dit het technische werk van een ondernemer. Een kapper begint een kapsalon, een muziekliefhebber opent een muziekwinkel (of webshop). Dit is een belangrijk onderscheid, maar als je jouw bedrijf wilt gaan groeien van 0 naar een x aantal klanten, zal je moeten denken als een ondernemer. Je kan alleen succesvol worden als je denkt als een ondernemer, in plaats van als een expert. Veel ondernemers richten zich op hun expertise en veranderen hun bedrijf in een slecht betaalde baan.

Als je voor jezelf begint, is het zaak na te denken wat je precies wilt gaan doen en hoe je dit wilt gaan bereiken. De meeste ondernemers die voor zichzelf beginnen hebben geen idee hoe ze dit gan doen en rommelen maar wat aan. Ga jij voor jezelf beginnen? OP deze website bevind zich een compleet stappenplan bedrijf starten, wat je kan helpen om succesvol voor jezelf te beginnen.

Klik hier voor het stappenplan bedrijf starten

Voor jezelf beginnen met de juiste informatie

Ook is het belangrijk om, wanneer je voor jezelf bent begonnen, de juiste informatie te hebben, zodat je geen verkeerde beslissingen neemt. Veel beginnende ondernemers die voor zichzelf beginnen, nemen niet de tijd om goede informatie te vinden voor het starten van hun bedrijf.

Klik hier voor bruikbare informatie over het starten van een bedrijf

Lees meer

Voor jezelf beginnen – Social media

Wanneer je voor jezelf begint, heb je al meer dan genoeg kosten. Vaak is er niet veel meer over om de marketing van te doen, ook al is marketing één van de belangrijkste onderdelen van jouw bedrijf. Om toch al wat aan jouw marketing te kunnen doen, raad ik je aan om te beginnen met het opzetten van de social media accounts, zodat de potentiele klanten je kunnen vinden via de social media.

Social media

Groei jouw bedrijf met onderstaande platforms

Voorbeeld ondernemingsplan

Als je voor jezelf gaat beginnen, is het handig om een ondernemingsplan te schrijven zodat je precies..
Voorbeeld ondernemingsplan

Belastingzaken

Wanneer je jouw bedrijf start, heb je ineens te maken met nieuwe vormen van belastingen…
Belasting voor startende ondernemers

Voor jezelf beginnen: presenteer jezelf online

Stap 1 Begin een website

Het is vandaag de dag zeer gemakkelijk wanneer je voor jezelf gaat beginnen om een website te maken met WordPress…
Stap 1 presenteer jezelf online

Stap 2 Schrijf goede content

Een website heeft geen waarde zonder goed content. Als je door jouw potentiële klanten gevonden wilt worden…
Stap 2 presenteer jezelf online

Stap 3 Hoger in Google

Als je jouw website hoger in Google wilt hebben, zal je wat aan Search Engine Optimalisatie (SEO)…
Stap 3 presenteer jezelf online

Voor jezelf beginnen: Freelancer of zzp-er worden

Het komt steeds meer voor dat mensen zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel als zzp-er of freelancer. Vaak betekent dit dat men nog steeds uitbetaald wordt per uur en dat er geen personeel is; de ondernemer werkt alleen in zijn of haar bedrijf. En ook al is de ondernemer eigenlijk meer een zelfstandige werknemer, wordt hij of zij nog steeds gezien als een ondernemer. lees meer over wat je moet weten als je jouw bedrijf gaat starten als freelancer of zzp-er.

Starten met je bedrijf: Freelancer of zzp-er worden

Eigen Bedrijf starten: Inschrijven in de Kamer van Koophandel

Als je jouw bedrijf gaat starten is het handig als je jezelf inschrijft in de Kamer van Koophandel. In ieder geval dien je jezelf ingeschreven te hebben alvorens je je eerste klant een factuur wilt sturen. Bij de kamer van Koophandel ontvang je een KvK nummer en een BTW nummer, die je nodig hebt om op je factuur te vermelden. Het is aan te raden een afspraak te maken bij de Kamer van Koophandel en deze afspraak dus voortijdig te reserveren. hieronder een link naar de adressenlijst van alle Kamers van Koophandel in Nederland:

Eigen Bedrijf starten: Inschrijven in de Kamer van Koophandel

Voor jezelf beginnen: Het kiezen van een bedrijfsnaam

Bij het kiezen van een bedrijfsnaam dien je te denken aan een paar belangrijke zaken. Zo dient je bedrijfsnaam onderscheidend te zijn en uniek. Ook dien je als je voor jezelf gaat beginnen rekening te houden met het handelsregister; bedrijfsnamen kunnen al ingeschreven staan en er kan zelfs al een merkregistratie zijn bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Daarom is het belangrijk goede aandacht te hebben bij het kiezen van een bedrijfsnaam.

Voor jezelf beginnen: Het kiezen van een bedrijfsnaam

Voor jezelf beginnen als ondernemer: Een rechtsvorm kiezen

Als startende ondernemer moet je voor een rechtsvorm kiezen. Een rechtsvorm is het type bedrijf wat je gaat gebruiken om voor jezelf te beginnen. Er zijn ondernemingsvormen met rechtspersoonlijkheid en ondernemingsvormen zonder rechtspersoonlijkheid. Als je jouw bedrijf wilt gaan starten, is het belangrijk het verschil te begrijpen tussen deze 2 vormen en wat dat voor jouw bedrijf kan betekenen. Veel startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar het is dus wel belangrijk te weten welke risico’s je kan lopen als eenmanszaak en welke andere opties er zijn om jouw bedrijf te starten.

Bedrijf beginnen: Een rechtsvorm kiezen

Back to Top

Bedrijf starten

Ga jij jouw bedrijf starten? Er komen heel wat zaken kijken als je een bedrijf gaat opzetten. Lees daarom meer over deze zaken op deze website.

Bedrijf starten

Eigen bedrijf starten

Als je je eigen bedrijf gaat starten is het vaak wel eens overweldigend. Daarom is er op deze website een stappenplan bedrijf starten, waarmee je snel aan de slag kunt!

Eigen bedrijf starten

Voor jezelf beginnen

Als je voor jezelf gaat beginnen, is het noodzakelijk om je in te schrijven in de Kamer van Koophandel bij jou in de buurt. Op deze website is een overzicht van alle KvK kantoren

Voor jezelf beginnen

Startende ondernemer

Als startende ondernemer is het belangrijk om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar jouw eerste klanten.

Klanten vinden voor startende ondernemers

Social media

Je kan vandaag de dag niet meer zonder facebookpagina of twitterpagina als je jouw doelgroep wilt bereiken. Op deze website een overzicht van de meest gebuikte zakelijke platforms.

Social media

Administratie voor startende ondernemers

Veel ondernemers zitten er niet op te wachten, toch ben je wettelijk verplicht om een degelijke administratie van jouw bedrijf bij te houden.

Administratie

Eigen onderneming starten & belastingen

Je moet er niet aan denken, maar des te meer belasting betaald, des te meer geld jij als startende ondernemer verdiend. Ook kun je gebruik maken van verschillende aftrekposten die de aanslag in je voordeel kan beslechten.

Eigen onderneming starten & belastingen

Voorbeeld ondernemingsplan

Als je jouw eigen bedrijf gaat starten, is het vaak noodzakelijk om een ondernemingsplan te schrijven, bijvoorbeeld omdat je geld wilt lenen van een bank, om een voorraad in te kunnen kopen bijvoorbeeld.

Voorbeeld ondernemingsplan