Social media is vandaag niet meer weg te denken als belangrijk onderdeel van het internet en het presenteren van jezelf op het internet. De Online community is veranderd van een statische en eenzijdige communicatiemiddel naar een dynamische en tweezijdig communicatiemiddel. Dat betekent dat de consumenten en zakelijk klanten vandaag de dag ook wat te melden hebben, en dat ook doen op de social media platforms die er zijn.
Consumenten, werknemers, relaties en klanten worden steeds mondiger en hebben verschillende kanalen waarop zij dit kunnen uiten. Social media kanalen schieten als paddenstoelen uit de grond en groeien als kool. Zo groeide Twitter in een jaar tijd met 1400% en verdubbelde Facebook zijn gebruikersaantal naar 600 miljoen gebruikers in één jaar. Social media is niet meer te negeren, als bedrijf moet je er wat mee voor nu en voor de toekomst.
Sociale media bepalen dus steeds meer het gezicht van het world wide web. Er komen steeds meer koppelingen tussen diverse websites en de verschillende social media platforms zoals Google plus, Facebook, Twitter, Youtube, Instagram etc. Dat betekent dus dat een account hebben op de ene website gevolgen heeft voor de andere website.
Het is belangrijk jezelf af te vragen wat de waarde is van een bepaald social media kanaal voor jouw bedrijf. Gebruik het kanaal zelf eens om te kijken wat het voor jouw bedrijf kan betekenen en kijk vooral bij je concurrenten wat zij doen en ook waarom zij doen wat ze doen.

De Belangrijkste Social media accounts die je moet hebben als (startende) ondernemer
Er zijn een aantal social media accounts die je moet hebben als ondernemer om jouw website, producten en bedrijf onder de aandacht te brengen. Omdat de concurrentie er zit, kun jij niet achterblijven.
- De belangrijkste Social Media platforms zijn:
Social media Strategie
De vraag is dan wel wat je als bedrijf precies met Social Media zou moeten doen? Veel bedrijven zitten wat betreft Social Media in de experimentele fase en dat leidt er vaak toe dat het zonder specifiek doel wordt ingezet. Social Media is echter nooit meer dan een middel. Een krachtig communicatiemiddel weliswaar, maar niet meer dan een middel dat altijd dient bij te dragen tot het bereiken van wezenlijke doelstellingen.
Zet dus een Social media strategie op dat is geïntegreerd in jouw marketingstrategie. Denk dus na over jouw doelgroep en de communicatie naar deze doelgroep; hoe spreek je de doelgroep aan en wat wil je ze precies vertellen? Wil je ze informeren? Wat wil je de doelgroep leren, zodat ze een betere keuze kunnen maken?
Een social media strategie beschrijft dus hoe je de social media in gaat zetten. Daarnaast bepaal je de ROI van de social media strategie; je formuleert je doelen om een opbrengst te halen uit je acties die je doet op de diverse social media platforms. Dit kan zowel in geld als in andere niet monetaire doelstellingen zoals het verhogen van je naamsbekendheid en het aangaan van directe communicatie met de klant.
Comments are closed.