Asset Management in Nederland

Veel mensen verhuren hun panden alleen en besluiten ze te beheren zonder de hulp van een asset manager. Met andere woorden, de verhuurder is zelf verantwoordelijk voor het innen van de huur, het maken van afspraken over reparaties, het uitvoeren van inspecties, naast andere activiteiten. Vaak heeft de verhuurder echter niet de tijd en de middelen die een asset manager heeft om een mogelijke huurder te evalueren, het pand te adverteren, het contract op te stellen, enz.

Op dit punt rijst de vraag: is het de moeite waard een asset manager in te schakelen voor het beheer van een onroerend goed? In dit artikel zullen wij de voordelen van asset management uiteenzetten. Kijk hier eens naar!

Wat zal onroerend goed voor je doen?

Om waarde toe te kennen aan een bepaald soort dienst, moet men begrijpen wat het vertegenwoordigt. In het geval van verhuur van onroerend goed biedt het door de vastgoedmaatschappij ontwikkelde werk comfort, veiligheid en rust. Wij beschrijven een beetje de belangrijkste processen die door een vastgoedonderneming worden ontwikkeld:

1. Openbaarmaking en service
Wanneer je jouw eigendom aan de asset manager levert, beschikt het reeds over verschillende middelen om het aan de geïnteresseerde partij bekend te maken. Daarom investeert zij in websites, portaalsites, kranten, uithangborden en andere middelen van verspreiding, om deze zo snel mogelijk te verhuren. Bovendien staat zij de belangstellenden bij door hun vragen te beantwoorden, de bezoeken te begeleiden en de nodige onderhandelingen te voeren.

2. Analyse van het economisch profiel van de huurder
Wanneer een huurder belangstelling toont voor de huur van het onroerend goed, maakt de asset manager een analyse van het economisch potentieel, verzamelt en beoordeelt documenten, stelt een contract op op basis van een grondige technische kennis, met inbegrip van de belastingregels van de huurrelatie, waarbij alles in overeenstemming met de wet wordt gelaten.

3. Inspectie
De asset manager is ook verantwoordelijk voor de inspectie bij het begin en het einde van de huurovereenkomst, is verantwoordelijk voor het documenteren van alles en het maken van afspraken tussen de partijen.

De inspectie is van essentieel belang bij de taxatie van een onroerend goed, omdat zij wordt gekenmerkt door een grondige controle en registratie van het geëvalueerde goed en de omstandigheden waarin het zich bevindt. Juist vanwege het belang ervan moet de inspectie een goed uitgewerkt en nauwkeurig instrument zijn, vooral in het geval van te verhuren onroerend goed.

In dit geval kan het dienen om eventuele twijfels op te helderen die tijdens of aan het einde van de huurovereenkomst kunnen rijzen, met name in verband met de staat van instandhouding van het goed.

4. Financiële controle
Dit is misschien een van de meest bureaucratische en ingewikkelde zaken voor een verhuurder om alleen te doen. De asset manager ontvangt de huurgelden, maakt de nodige overschrijvingen, controleert de betaling van de huurgelden, zorgt voor de invordering in geval van wanbetaling, aanpassingen, enz.

5. Advisering tijdens de contractperiode
Tijdens de contractperiode fungeert de asset manager ook als steun voor de eigenaar en de huurder, door twijfels op te helderen en eventuele situaties op te lossen. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het inhuren of aanwijzen van dienstverleners (hydraulische pomp, elektricien, enz.) die noodzakelijke reparaties aan het onroerend goed uitvoeren.

Asset management: de conclusie

Als je een asset manager vindt dat al deze eigenschappen bezit, zult je er zeker van zijn dat jouw eigendom goed zal worden verzorgd. Je zult zich zeker voelen en erop vertrouwen dat het op de juiste manier zal gebeuren. Je zult tijd hebben voor jouw eigen activiteiten, terwijl de asset manager zich met alle problemen van het onroerend goed bezighoudt.

Zoek dus iemand die verstand van zaken heeft en het vertrouwen geeft om voor jouw eigendom te zorgen zoals het verdient!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *